flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливий режим роботи для суддів і працівників апарату суду на період виборчого процесу

21 жовтня 2020, 11:16

На  період виборчого процесу у Солонянському районному суді Дніпропетровської області встановлено особливий режим роботи для суддів і працівників апарату суду в позаробочий час, святкові і неробочі дні, а також напередодні дня виборів та в день виборів безпосередньо.

Особливий режим роботи встановлюється з метою належного організаційного забезпечення підготовки та розгляду адміністративних справ відповідної категорії з додержанням строків, передбачених Кодексом адміністративного судочинства України.

Відповідно до статті 274 КАС право звернутись з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах або референдумі. Позовна заява про уточнення списку виборців подається до суду у двох примірних, виключно в письмовій формі та без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 24.00 год. 22 жовтня 2020 року включно (четвер). Позовні заяви, які надійшли до суду після закінчення строків, передбачених законодавством (після 24.00 22.10.2020 р.), суд залишає без розгляду. Днем подання позовної заяви є виключно день її надходження до суду. Дані строки подовженню або поновленню не підлягають. Адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядаються у дводенний строк після надходження позовної заяви до суду, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно. Постанови щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно. За наявності підстав суд виносить постанову, яку слід негайно передати до дільничної виборчої комісії або в орган ведення Державного реєстру виборців.

ЗВЕРТАТИСЬ ЗА ТЕЛЕФОНАМИ :    ТЕЛ. 05669 2-12-96

Тел.068 358 6 007           Тел.097 619 2 619