flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено обвинувальний вирок у справі про умисне вбивство.

11 січня 2023, 16:17

Вироком Солонянського районного суду Дніпропетровської області 30-річного мешканця села Сурсько-Михайлівка Солонянського району Дніпропетровської області визнано винним в умисному вбивстві  та таємному викраденні чужого майна (крадіжці). Чоловіка  засуджено за ч.1 ст.115, ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України  до дев’яти років позбавлення волі.

У судовому засіданні встановлено, що обвинувачений у лютому 2021 року, перебуваючи в будинку одного із мешканців села Сурсько-Михайлівка Солонянського району Дніпропетровської області, скориставшись відсутністю господаря будинку,  таємно викрав бензопилу та розпорядився викраденим на власний розсуд.

У листопаді 2021 року обвинувачений в ході конфлікту зі своїм знайомим, що виник під час спільного розпивання спиртних напоїв,  умисно, з метою вбивства, наніс знайомому декілька ударів дерев’яною палкою в область голови, кінцівок та тулубу.  Потім скинув тіло потерпілого у колодязь та закидав його камінням, спричинивши потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, від яких останній помер.

Також суд задовольнив цивільні позови потерпілих про стягнення з обвинуваченого грошових коштів в рахунок відшкодування моральної шкоди, завданої смертю потерпілого.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.