flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до порядку видачі судом виконавчих документів( виконавчих листів)

26 квітня 2013, 11:02

  Солонянський районний суд Днапропетровської області повідомляє, що 08.08.2012 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно», прикінцевими положеннями якого внесені зміни до п. 3 ч. 1 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» а саме: виключені слова «за наявності», а після слів «(для фізичних осіб-платників податків)» доповнено словами «або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб – громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України».

Враховуючи вище викладене, видача виконавчих листів буде відбуватись за умови наявності в матеріалах справи або надання стягувачами (зазначення у заяві про видачу виконавчого листа) ідентифікаційних номерів як самого стягувача так і боржника (якщо їм це відомо), оскільки зазначення цієї інформації у виконавчому листі є однією з обов’язкових умов для відкриття виконавчого провадження.

У випадку відсутності відомостей щодо ідентифікаційного номера стягувача або боржника судом будуть вживатись відповідні заходи щодо його встановлення, що потребуватиме часу.Однак, звертаємося також до Вас з проханням, при подачі позовних заяв до суду при можливості та наявності додавати копії ІПН сторін по справі.