flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Солонянський районний суд Дніпропетровської області доступний для маломобільних груп населення.

30 червня 2020, 16:49

Відповідно до статті 7 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом.

Доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України.

Зазначена норма  зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщення суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

 Солонянським районним судом Дніпропетровської області  спільно з Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України  в Дніпропетровській області проведено комплекс заходів щодо створення гідних умов перебування в будівлі суду громадян, які потребують судового захисту.

Для забезпечення безперешкодного доступу вхід до приміщення суду обладнаний пандусом. Поруч із входом встановлена та обладнана спеціальним інформаційним контрастним знаком  кнопка виклику персоналу з переговорним пристроєм.

Для осіб з вадами зору при вході до суду, а також у приміщенні суду встановлені інформаційні таблички  шрифтом Брайля, які вказують вхід та вихід з приміщення, назви кабінету: канцелярія, архів, приймальня голови суду, зал судових засідань.

На першому поверсі приміщення розміщено зал судового засідання, оснащений сучасною системою відеоконференцзвязку, а також канцелярія суду, яка щоденно забезпечує прийом та видачу документів та обслуговує маломобільні групи населення позачергово.

На стендах у фойє розміщені зразки процесуальних документів та інша корисна інформація.

x (x)